• Nederlands taalpakket
  • English
  Biologische Baby- en Kinderkleding Bio Babykleding
Biologische Baby- en Kinderkleding

  Biologische Baby- en Kinderartikellen Categorieën
Biologische Baby- en Kinderartikellen

Vragen en antwoorden Lovely Baby muziek - Raimond Lap

Welke rol speelt muziek in de vroege ontwikkeling van het kind?

Muziek heeft de kracht om te communiceren op een manier die ver boven ons verstand gaat. Muziek spreekt een taal vol met emoties en educatieve elementen die onbewust door alle baby's ongeacht achtergrond of ras kunnen worden begrepen. Door een baby bloot te stellen aan de juiste mix van stylen, melodieën, harmony en ritme worden de hersenen gestimuleerd meerdere connecties te maken welke relateert in een voorsprong in de ontwikkeling van het kind op meerdere fronten.
 magic1.jpg

Zijn er verschillende muziek soorten beter voor mijn baby om naar te luisteren dan andere?

Ja, het is zeer belangrijk de juiste muziek te kiezen voor een baby om naar te luisteren. Het kiezen van de verkeerde muziek kan negatieve gevolgen hebben. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het af te raden klassieke muziek aan baby's te laten horen omdat deze oorspronkelijk bedoeld is voor volwassenen. De meeste opnames zijn te snel en te intens om voor een baby te kunnen worden opgenomen. Desondanks is bij een juiste aanpassing van tempo en samenstelling het zeer goed mogelijk voordelen te behalen voor baby's uit klassieke muziek. Als ouders moet u opnames ontwijken waarin geen rekening wordt gehouden met hoe baby's daarop reageren.

Waar moet ik op letten als ik een keus maak welke muziek te kopen voor mijn baby?

Goede baby muziek is ontwikkeld met de juiste kennis hoe een baby muzikale informatie interpreteert en erop reageert. Het moet het juiste tempo hebben, zacht, teder en zorgvuldig samengestelde melodieën met het juist gebruik van ritme.

Wanneer kan ik beginnen met het spelen van muziek voor mijn baby?

Een foetus kan vanaf ongeveer de 6de maand van de zwangerschap horen. Daarom raden wij aan te beginnen met het afspelen van de muziek vanaf deze tijd voor korte periodes op dagelijkse basis. U zult merken dat uw baby relaxter wordt als u de muziek afspeelt. Uzelf ook zult de voordelen ervan ondervinden, het vermindert mentale en fysieke stress die u ondervindt van de zwangerschap. Het verminderen van uw stress vermindert tevens de stress die de baby ondervindt welke weer resulteert in een gezondere bevalling.

Nog meer fascinerend is het dat als u na de bevalling dezelfde muziek weer afspeelt uw baby deze herkend van voor de geboorte. Deze prettige associatie brengt de baby terug naar de veilige periode in moeders buik. De muziek resulteert daarom weer in het ontspannen en welbehagen van uw baby.

Is er een verkeerde manier van afspelen van de muziek voor mijn baby?

babycd1.jpg Ja, de juiste manier: Probeer de muziek thuis af te spelen, niet te hard en zonder enig andere afleiding als het mogelijk is. Probeer altijd met minimaal 1 ouder aanwezig te zijn tijdens dit “speciale moment” om de reacties van uw baby te zien op de muziek en hoe u daar gezamenlijk weer op reageert met uw baby. Dit is een mogelijkheid om de band te versterken met uw kind. Per keer niet langer dan 20 tot 30 minuten met een maxima van 1 uur per dag.  

ONJUISTE manier: Voorkom snelle, luide en intensieve muziek omdat dit de baby overstimuleert en resulteert in dat uw baby muziek associeert met een gevoel van onbehagen en stress. Als u de radio aan heeft staan voor uw baby doe dit dan niet de gehele dag. Constante blootstelling van muziek kan de baby doen denken dat muziek een onbelangrijk geluid is.

Kan muziek mijn baby helpen in crisis situaties, ongecontroleerd huilen en het niet kunnen slapen?

Ja absoluut maar het is belangrijk om eerst na te gaan waarom uw baby onbehagen, pijn etc. ondervindt en kom met de oplossing om dit te corrigeren. Onze muziek kan er zeker toe bijdragen uw baby te kalmeren en in een relaxte mentale gemoedsrust te brengen en te helpen slapen. Maar het is belangrijk muziek niet te gebruiken het grotere probleem te maskeren. Wij hebben veelal gezien dat dat huilende baby's meer relaxed werden en stopten met huilen als zij naar bepaalde liedjes van onze Lovely baby cd’s luisterden. De muziek fungeert als afleiding en uw baby vergeet de pijn die ze ondervindt en stopt met huilen. Veel ouders hebben ons voor deze “momenten van rust” bedankt.

Waarom muziek en geen video?

Vergelijk muziek met een boek. Als u een boek leest is er veel meer hersenactiviteit dan als u een film kijkt. Een boek stimuleert uw fantasie en verbeeldingsvermogen. Een film laat weinig ruimte voor verbeelding.

Wij delen de mening van de Amerikaanse Academie voor kinderartsen dat baby's onder de leeftijd van 2 jaar geen televisie/monitor tijd moeten ondervinden en dat dit zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Baby's ontkomen er niet aan en u zult denken dat ze het leuk vinden maar baby's weten gewoonweg niet beter. Er is weinig tot geen interactie met video's/tv. Als u uw kind kleuren, dieren en vormen wilt laten zien neem dan a.u.b. uw baby mee naar buiten !! Er is niets beter dan het echte !!

Wat is Lovely Baby muziek en hoe ontstond het?

Lovely Baby muziek is de eerste en enige originele muziek series in de wereld specifiek ontwikkeld voor baby's vanaf 6 maand van zwangerschap tot 48 maanden. Onze muziek helpt bij emotionele, intellectuele en de psychische ontwikkeling van de baby.

Gemaakt door de Nederlandse componist en international baby muziek expert Raimond Lap. Het idee is geboren uit de behoefte kwaliteits-muziek met de juiste inhoud van educatieve elementen te bieden aan zijn eigen kinderen. Omdat hij geen andere muziek kon vinden die aan zijn hoge verwachtingen konden voldoen, besloot hij deze zelf te ontwikkelen.

Nu na miljoenen verkochte cd’s , wordt de Lovely Baby cd’s serie wereldwijd erkent als de beste baby muziek verkrijgbaar. De serie Lovely Baby cd’s serie wordt in meer dan 80 landen wereldwijd verkocht !!

Zijn alle baby muziek cd’s niet gelijk?

Nee, de meeste als baby muziek aangeboden cd’s zijn veelal low budget publieke domein opnames samengevoegd met de naam van bekende componisten als herkenning. Veel ouders hoewel goed bedoeld kopen cd’s zonder te weten wat er eigenlijk op de cd’s staat. Dat is erg jammer.

Ook winkeliers zijn hier schuldig aan. Weinig retailers maken hun keus wat te verkopen gebaseerd op kwaliteit of wat het beste is voor hun klant. Zoals veelal bij grotere bedrijven wordt er alleen gekeken naar de hoogste winst en snel verkopende producten. Hoewel dit een onoverkomelijk kwaad is tot op bepaalde hoogte zouden zij hun klanten moeten helpen bij het maken van de beste keus. 

Wij bieden op onze site de mogelijkheid alle cd’s te beluisteren zodat u het zelf kunt testen. Neem uw baby op de schoot en luister naar de muziek samples. U zult zien hoe fantastisch uw baby zal reageren op onze muziek, zelfs met voorbeelden van 1 minuut of korter. Zo goed is het !!

Waarom hoor ik zoveel baby, natuur en speeltjes geluiden op de cd’s?

Ten eerste moet de muziek de aandacht van de baby trekken. Als u goed luistert zult u merken dat de de geluiden zeer goed getimed zijn in de songs,  met diverse functies.Het geluid van de baby's is een manier van communicatie met uw baby. Baby’s hebben onbewust de neiging op andere babygeluiden te reageren. Dit gedrag zal resulteren in een betere ontwikkeling van taal niveau en sociaal gedrag. Het is belangrijk dat uw baby oefent te reageren op deze geluiden.

sleepycd.jpg Is de muziek getest op baby's?

Ja, natuurlijk. Raimond heeft bij de ontwikkeling van de Lovely Baby cd’s gebruikgemaakt van een testgroep van 50 baby's. De tests werden afgenomen thuis bij de baby in zijn eigen omgeving. Ouders observeerden hun baby’s reacties en hielden een dagboek bij. Raimond evalueerde deze gegevens om te bepalen welke liedjes, stijlen, ritmes, geluiden etc. de meest positieve reacties gaf. Deze tests zijn nu van bewezen onschatbare waarde en het succes van zijn muziek wereldwijd is een testament van dat werk.  

Worden de Lovely baby cd’s ook professioneel gebruikt?

Ja, veel professionals die werken op het terrein van de ontwikkeling van baby’s hebben onze muziek omarmd. Kinderarts praktijken, Dagopvang centra,  Wij zijn ook zeer trots op de vele kinder-educatieve programma's die onze cd’s hebben geïntegreerd in hun curriculum. Ook vele publieke bibliotheken hebben de Lovely Baby cd’s opgenomen in hun muziek collectie.

 

   
Vind ekobebe leuk via facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.
 
twitterbutton.nl
  Mijn ekobebe
Wachtwoord vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier
        Winkelmandje Bekijk je Mandje
  Ecologische Geboortewinkel Ekobebe 

Copyright © 2008 tulpan organic cotton baby clothes
Deze website maakt gebruik van cookies.
Accepteren Meer informatie
;