Barnsteen (amber), wat is het en waarom worden barnsteen kettinkjes gebruikt bij doorkomende tandjes?
Barnsteen, ook wel amber genoemd is een fossiele hars van prehistorische naaldbomen. Deze hars is tientallen miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend. Toch is het geen steen, het voelt ook helemaal niet koud aan en het is juist heel licht en aangenaam te dragen. Barnsteen is een van de weinige edelstenen van organische oorsprong. Andere meer bekende voorbeelden zijn parels en koraal.

In de Baltische Staten, waar wij wonen, maar ook in bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland of andere landen in Europa is het dragen van een barnsteenketting bij baby's en kinderen de gewoonste zaak van de wereld. Barnsteenkettinkjes worden door verloskundigen aanbevolen. Een barnsteenketting staat er namelijk om bekend dat zij zorgen voor een pijnverzachtende werking bij het wisselen van tandjes. De warmte van de huid geeft het actieve ingrediënt "barnsteen zuur" in het Baltische amber vrij. Het bevordert het verminderen van kwijlen en onderdrukt ontstekingen. De ontsteking remmende en therapeutische eigenschappen van barnsteen wordt ook door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend.

De Egyptenaren zetten het barnsteen als poedervorm in tegen interne ziekten en in de middeleeuwen was het ook bij ons een van de belangrijkste medicijnen. Tot op de dag van vandaag kunnen we barnsteenpoeder als ingrediënt terugvinden in homeopathische middelen.

Barnsteen is een prachtig en echt apart sieraad om te dragen. Barnsteen sieraden worden tevens gedragen tegen aandoeningen van de longen en luchtwegen, zoals astma en verkoudheid. Barnsteen draagt 'de zon' in zich, heeft een verwarmende werking en is levensvreugde opwekkend. Een schitterend geschenk voor jezelf of iemand die je lief hebt. 

Barnsteen bij ekobebe een jarenlange traditie
Het gebruik van die leuke en fijne barnsteenkettinkjes is een GIGA TREND geworden in Nederland, België. Dat het zo groot zou worden hadden we zelf in 2003, ondanks onze liefde voor barnsteen niet kunnen voorzien. Barnsteenkettinkjes zijn nu werkelijk overal te koop, veelvuldig op het internet en in winkeltjes door het land (met zeer uiteenlopende prijzen).

Wij kopen onze sieraden lokaal in en doen dat DIRECT via onze vaste artisans ZONDER TUSSENHANDEL en UPBRANDING en garanderen hiermee de allermooiste barnsteensieraden tegen een faire prijs.

Onze eigen ervaring
Onze beide dochters dragen hun barnsteenkettinkjes al vanaf jonge leeftijd en hebben de periode van het doorkomen en krijgen van tandjes en kiezen zo goed als probleemloos doorstaan. Ook zelf draag ik mijn eigen barnsteensieraden met veel plezier.

Richtlijnen bij het gebruik van een barnsteenketting, armband of anklet voor je kindje (onder de 36 maanden)
- Houd altijd toezicht op de baby's tijdens het dragen van de barnsteen
- Verwijder de barnsteen terwijl het kind overdag of 's nachts slaapt
- Kinderen mogen barnsteensieraden nooit in de mond nemen of erop kauwen vanwege gevaar op verstikking.
- Zoek medisch advies als je je zorgen maakt over de gezondheid of het welzijn van je kind
- Voor de veiligheid ver weg van baby's bewaren
- Verwijder amber wanneer een baby slaapt of niet onder toezicht staat
- Stop met het gebruik van het sieraad als je beschadigingen aantreft

Bekijk hieronder ons actuele aanbod
Deze website maakt gebruik van cookies.
AccepterenMeer informatie