• Nederlands taalpakket
  • English
  Biologische Baby- en Kinderkleding Bio Babykleding
Biologische Baby- en Kinderkleding


  Biologische Baby- en Kinderartikellen Categorieën
Biologische Baby- en Kinderartikellen

Barnsteen Testen | Echte Barnsteen Sieraden Kopen

Is mijn Barnsteen echt? Barnsteen Testen

Barnsteen www.ekobebe.nlHelaas heeft de populariteit en waarde van Baltisch Barnsteen ook geleid tot imitatie Barnsteen. (gemaakt van plastic, glas, kunsthars of kopal) Deze imitaties worden o.a. op markten en via internetverkoop portals aangeboden en als echt Baltisch Barnsteen verkocht. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat het hierbij gaat om "grotere" barnsteen sieraden, beeldjes of barnsteen met fossiele insluitsels (insecten, reptielen, planten ed.). Kopal, Copal of ook wel gespeld Kopaal is overigens weldegelijk een boomhars maar veel jonger en niet gefossiliseerd tot Barnsteen. Kopal mag daarom de naam Barnsteen ook niet dragen. Daarmee moeten de aanbieders nog een paar miljoen jaar wachten.

Ons advies is om iig alleen bij een betrouwbare leverancier of webwinkel te bestellen. Je kunt overigens ook zelf een aantal testjes doen om er zekerder van te zijn dat het gaat om echte Baltische Barnsteen.

Hieronder de meest eenvoudige methoden om te testen of je gekochte Baltisch barnsteen ketting, Baltisch barnsteen anklet of ander Barnsteen sieraad echt is.

Voeltests: voel de temperatuur
Echte barnsteen voelt warmig aan, niet koel. Daar heb je gelijk een indicatie en onderscheid met plastic kralen want die voelen koud aan in eerste instantie.

Drijftest: een kom, houten lepel, water en zout

1. Neem een kom en vul deze tot over de helft met kraanwater.
2. Doe je barnsteen (ketting, anklet etc.) in de kom - De barnsteen zinkt tot op de bodem.
3. Neem de barnsteen uit de kom en voeg 2-3 flinke eetlepels zout toe en roer tot deze is opgelost.
4. Leg de barnsteen (ketting, anklet etc.) opnieuw in de kom - Echt barnsteen drijft!

 barnsteen in zoutwater test barnsteen in water test

Infraroodtest: UV lamp

Baltisch barnsteen licht blauwig op onder een UV lamp. Het wordt gekenmerkt door zijn eigen infrarood spectrum "Baltic amber shoulder" genaamd.

Infrarood Test Barnsteen
Infrarood Test Barnsteen

Verbrandingtest: Hierbij is het noodzakelijk dat je een stuk barnsteen in je bezit hebt waarvan je zeker weet dat het 100% Baltisch barnsteen is.

1. Pak een naai-naald vast met een tangetje en verhit de naald totdat deze gloeit.
2. Prik de naald in beide stukken barsteen (de te testen barnsteen en de barnsteen in je bezit) todat er rook onstaat en vergelijk de geur. (niet in de sluiting prikken omdat deze standaard van plastic worden gemaakt).
3. De geur van dennen (hars) is zeker niet eenvoudig te herkennen omdat barnsteen is vermengd met de nodige vervuiling zoals naalden en stof etc. Maar in vergelijk met brandend plastic natuurlijk wel overduidelijk.

Barnsteen van ekobebe: Wij kopen al onze barnsteen uitsluitend en rechtstreeks bij gerenommeerde Barnsteen leveranciers in het Baltisch gebied. Daarnaast testen en selecteren we de barnsteensieraden persoonlijk. Zo is het mogelijk de mooiste exemplaren Baltisch Barnsteen Sieraden te kunnen aanbieden.

Barnsteen in het kort: Barnsteen, ook wel amber genoemd is een fossiele hars van prehistorische naaldbomen. Deze hars is tientallen miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend. Toch is het geen steen, het voelt ook helemaal  niet koud aan en het is juist heel licht en aangenaam te dragen. Barnsteen is een van de weinige edelstenen van organische oorsprong. Andere meer bekende voorbeelden zijn parels en koraal.

Barnsteen ketting voor Baby Peuter en Kind: In de Baltische Staten maar ook in bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland of andere landen in Barnsteen Ketting Baby Peuter KindEuropa is het dragen van een barnsteenketting bij baby's en kinderen de gewoonste zaak van de wereld. Iedere familie beschikt gegarandeerd over een voorraad(je) aan barnsteensieraden die van generatie op generatie worden doorgeven. Barnsteenkettinkjes zijn er in de apotheek te koop en worden door verloskundigen aanbevolen. Een barnsteenketting staat er namelijk o.a. om bekend dat zij zorgen voor een pijnverzachtende werking bij het wisselen van tandjes. De warmte van de huid geeft het actieve ingrediënt "barnsteen zuur" in het Baltische amber vrij. Het bevordert het verminderen van kwijlen en onderdrukt ontstekingen. De ontsteking remmende en therapeutische eigenschappen van barnsteen wordt ook door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend. Ekobebe geeft geen medisch advies. Barnsteen is homeopathie.

Gebruik & Tips: Een barnsteenketting moet op de huid worden gedragen. De warmte van de huid geeft het actieve ingrediënt "barnsteen zuur" in het Baltische amber vrij. Het bevordert het verminderen van kwijlen en onderdrukt ontstekingen. Draag de ketting dus onder de kleding! Hierdoor is de barnsteenketting ook beschermd weggestopt. Ouders kiezen er vaak voor de barnsteenketting tijdens het slapen om de enkel te wikkelen of een barnsteenanklet onder het sokje te verbergen.

Barnsteen Anklet op Elastisch KoordBarnsteen Anklets/Armbandjes op elastisch koord:
Onze anklets op elastisch koord passen ook mooi om de pols als armbandje zoals je kunt zien op de foto hier links. De lengte is getest (door Lotte) en goed bevonden voor kinderen t/m 6 jaar. Anklets op elastisch koord hebben we in vele kleuren royaal, honing, cognac, oranje, gold, cherry en multi color. Kijk maar eens in de categorie Barnsteen Anklets en Armbandjes.

Ekobebe & Barnsteenn: Ruime tijd geleden begonnen wij met het aanbieden Barnsteen Ekobebevan barnsteenkettinkjes voor baby's en peuters. Dit mede omdat we zelf zeer positieve ervaring met het dragen van de barnsteen hebben opgedaan bij onze eerste dochter. Zij heeft (net als onze jongste dochter overigens) de periode van het doorkomen en krijgen van tanden en kiezen zo goed als probleemloos doorstaan. Over het gebruik als alternatief voor medicatie tegen pijnverlichting bij het doorkomen van tandjes en de werking van barnsteen was in Nederland en België over het algemeen echter niets of nauwlijks iets bekend zagen we. Wij vertrouwen in de kracht van de natuur en vermijden zoveel mogelijk onnodige medicatie (paracetamol, smeertjes, druppels etc.) als er een alternatief door de natuur geboden is. Barnsteen, een geschenk van de natuur dat we graag voor jullie dichterbij willen brengen door het aanbod in onze webwinkel. 

Bij ekobebe vind je een voortdurend wisselend en uniek aanbod aan de mooiste kwaliteit 100% barnsteen sieraden voor Baby, Peuter, Kind en Jezelf. Wij kopen al onze barnsteen sieraden uitsluitend bij gerenommeerde Barnsteen leveranciers in het Baltisch gebied. Daarnaast testen en selecteren we de barnsteensieraden altijd zelf. Zo we zeker zijn jullie de mooiste exemplaren Baltisch Barnsteen Sieraden via onze webwinkel te kunnen aanbieden. Kijk eens rond tussen ons actueel aanbod. We zijn je heel graag van dienst! 

Barnsteen Baby Peuter Kind Volwassenen:

Barnsteen Kettinkjes Baby Peuter Kind

Barnsteen Kettinkjes Baby Peuter Kind (84)


Barnsteen Anklet Armbandjes

Barnsteen Anklet Armbandjes (27)


Barnsteen Ketting Volwassenen

Barnsteen Ketting Volwassenen (39)


Barnsteen Armbanden en Oorstekers Volwassenen

Barnsteen Armbanden en Oorstekers Volwassenen (36)


 

Gratis Verzending
NL & BE vanaf €100 
Rest EU
€100 - €150
   

Vind ekobebe leuk via facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.

twitterbutton.nl

  Mijn ekobebe
Wachtwoord vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier
        Winkelmandje Bekijk je Mandje
  Ecologische Geboortewinkel Ekobebe 

Copyright © 2008 tulpan organic cotton baby clothes
Deze website maakt gebruik van cookies.
Accepteren Meer informatie
;