• Antroposofisch Baby Mutsje Wol Frotté - Naturel

  Een fijn coconnetje van warmte, geborgenheid en bescherming!
  Producent: Cosilana
  Code: 4509001
  Kies gewenste maat:
  • 50/56 (8.20 €)
  • 62/68 (8.50 €)
  • 74/80 (9.20 €)
  Prijs:
  8.20

  Beschrijving
  Een antroposofisch strikmutsje gemaakt van 100% biologische merinowol in badstofkwaliteit. Ademend en zacht, dit babymutsje helpt je baby om een gelijkmatige lichaamstemperatuur te behouden en warmteverlies via het hoofdje van de baby te voorkomen. De kleurtjes zijn onstaan door het gebruik van mileuvriendelijke kleurstoffen. Ideaal als bescherming tegen prikkels van buitenaf. Een strikmutsje brengt rust!

  Perfect om alleen of als laagje te dragen.

  Waarom een (antroposofisch) strikmutsje?
  Om ervoor te zorgen dat je baby niet te snel te veel warmte verliest via zijn of haar hoofdje (open fontanel) is het dragen van een mutsje bij pasgeboren baby’s een must. De warmte heeft je baby nodig om bij zichzelf te blijven en de organen en hersenen te ontwikkelen.

  Een strikmutsje geeft daarnaast de nodige bescherming tegen prikkels van buitenaf. De gevolgen bij teveel externe prikkels kunnen zijn: veel huilen, spugen, darmkrampjes maar ook groeiachterstand.

  Een strikmutsje wordt het hele jaar en ook binnenshuis gedragen, zowel ‘s nachts als overdag. In de winter kan er een ander mutsje overheen tegen de kou.

  Waaraan herken je een strikmutsje?
  Een strikmutsje is vanuit de antroposofische leer een mutsje gemaakt uit wol of een combinatie uit wol en zijde voorzien van lange koorden die je op een bepaalde manier kunt strikken (zodat het mutsje niet kan afglijden van het hoofdje).

  Waarom is wol en zijde belangrijk?
  Wol zorgt voor een aangename warmte, is vuil en water afstotend en antibacterieel door het natuurlijk lanoline gehalte. Zijde zorgt voor het verminderen van prikkels (van buitenaf) en promoot huidvriendelijke en rustgevende zachtheid.

  Hoe strik ik een strikmutsje?
  1. Doe het mutsje op
  2. Vervolgens kruis je de koorden via de voorkant op de borstkas van je kindje
  3. Breng nu de koorden onder de armpjes door naar de rug
  4. Strik (afhankelijk van de beschikbare lengte en je voorkeur) de koorden op de rug, onder de oksel of op de buik.

  Foto: Met dank aan Katja Brocks. 

  Land van productie: Duitsland
  Stof: 100% biologische merinowol
  Certificaten: GOTS (Global Organic Textile Standard)

  Was- en onderhoudsinstructies: handwas 30 ° C met wolwasmiddel
  Wollen kledingstukken wassen en behandelen is niet moeilijk. Eigenlijk hoef je deze kledingstukken helemaal niet vaak te wassen. Wol stoot van nature vuil en water af en is antibacterieel vanwege de lanoline die het bevat. Belangrijk is dat je temperatuurschommelingen van het water tijdens het wassen en spoelen moet vermijden. Dit om krimp en vervuiling te voorkomen. Als je aan deze punten denkt, zul je langdurig plezier beleven aan deze geliefde kledingstukken van wol en wol / zijde.
Deze website maakt gebruik van cookies.
AccepterenMeer informatie