• Strikmutsje van Wol en Zijde - Naturel

  Een fijn coconnetje van warmte, geborgenheid en bescherming!
  Producent: Cosilana
  Code: 71090
  Kies gewenste maat:
  • 50/56 (10.49 €)
  • 62/68 (10.99 €)
  • 74/80 (11.49 €)
  Prijs:
  10.49

  Beschrijving
  Om ervoor te zorgen dat je baby niet te snel te veel warmte verliest via zijn of haar hoofdje is het dragen van een mutsje bij pasgeboren baby’s een must. Dit comfortabele mutsje is gemaakt uit een combinatie van 70% merinowol en 30% moerbeizijde. Deze combinatie verenigt al het goede aan eigenschappen van de beide stoffen. Wol zorgt voor aangename warmte, is vuil en water afstotend en antibacterieel door het natuurlijk lanoline gehalte. De zijde zorgt daarnaast voor huidvriendelijke en rustgevende zachtheid.

  Waarom een (antroposofisch) strikmutsje?
  Om ervoor te zorgen dat je baby niet te snel te veel warmte verliest via zijn of haar hoofdje (open fontanel) is het dragen van een mutsje bij pasgeboren baby’s een must. De warmte heeft je baby nodig om bij zichzelf te blijven en de organen en hersenen te ontwikkelen.

  Een strikmutsje geeft daarnaast de nodige bescherming tegen prikkels van buitenaf. De gevolgen bij teveel externe prikkels kunnen zijn: veel huilen, spugen, darmkrampjes maar ook groeiachterstand.

  Een strikmutsje wordt het hele jaar en ook binnenshuis gedragen, zowel ‘s nachts als overdag. In de winter kan er een ander mutsje overheen tegen de kou.

  Waaraan herken je een strikmutsje?
  Een strikmutsje is vanuit de antroposofische leer een mutsje gemaakt uit wol of een combinatie uit wol en zijde voorzien van lange koorden die je op een bepaalde manier kunt strikken (zodat het mutsje niet kan afglijden van het hoofdje).

  Waarom is wol en zijde belangrijk?
  Wol zorgt voor een aangename warmte, is vuil en water afstotend en antibacterieel door het natuurlijk lanoline gehalte. Zijde zorgt voor het verminderen van prikkels (van buitenaf) en promoot huidvriendelijke en rustgevende zachtheid.

  Hoe strik je een Strikmutsje?
  1. Doe het mutsje op
  2. Vervolgens kruis je de koorden via de voorkant op de borstkas van je kindje
  3. Breng nu de koorden onder de armpjes door naar de rug
  4. Strik (afhankelijk van de beschikbare lengte en je voorkeur) de koorden op de rug, onder de oksel of op de buik.

  Foto: Met dank aan Katja Brocks.

  Wat ouders zeggen

  Patricia Boessen 
  Mutsjes sluiten goed aan en merk dat ons zoontje ze graag op heeft. Ga nu de grootste maat al bestellen. Ben erg tevreden. Liefs Patricia

  Marjolijn Quirynen 
  Prima kwaliteit/pasvorm, ideaal voor binnen tijdens de herfst/winter! Elke kleine baby zou dit moeten dragen!

  Hanna Post-Blokland 
  SUPER kwaliteit en het mutsje sluit echt perfect aan. A10!!! Bedankt Ecobaby!!

  Marieke Rozmus 
  Fijn licht mutsje ook voor in de hete zomermaanden. Helpt ook om de fontanel te beschermen tegen prikkels van buitenaf. Valt ietwat klein uit, ik heb maat 62/68 op de groei gekocht voor mijn kindje die kledingmaat 50/56 heeft, en deze past nu al precies.

  Land van productie: Duitsland
  Materiaal: 70% biologische merinowol 30% biologische zijde (elastische stof)
  Certificeringen: GOTS (Global Organic Textile Standard)

  Wasvoorschrift: handwas op 30 ° C met wolwasmiddel
  Het wassen en behandelen van wollen / zijden kledingstukken is niet moeilijk. Eigenlijk hoef je wol/zijde kleding helemaal niet vaak te wassen. Wol stoot van nature vuil en water af en is antibacterieel vanwege de lanoline die het bevat. Belangrijk is dat je tijdens het wassen en spoelen temperatuurschommelingen van het water moet vermijden. Dit om krimp te voorkomen. Als je deze punten in overweging neemt, zul je langdurig plezier beleven aan deze door vele ouders en kinderen geliefde kledingstukken van wol en wol / zijde.

  De gehele collectie van Cosilana is met elkaar combineerbaar!
  Let op: De prematuur maat heeft normale koordjes (kortere)
   
Deze website maakt gebruik van cookies.
AccepterenMeer informatie